PERSBERICHT

Verkeerssituatie op kruising Utrechtsestraatweg – Stationsweg

De kruising van de Utrechtsestraatweg en de Stationsweg in Woerden blijft voor onze fractie en de inwoners van Woerden een punt van aandacht. Regelmatig loopt het vast op dit kruispunt en naar aanleiding hiervan heeft raadslid Malik Arbaj van Woerden&Democratie schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Eerder is de kruising aangepast van een tweebaansweg naar een eenbaansweg. Deze maatregel had als doel de verkeersveiligheid te verbeteren, maar uit de praktijk blijkt dat de doorstroming sindsdien vaak te wensen overlaat. Regelmatig staan er files die zich uitstrekken tot aan zorginstelling Weddesteyn en ook op de Spoorlaan en de Johan van Oldenbarneveltlaan ontstaat geregeld verkeersopstopping. Dit zorgt voor vertragingen en heeft soms zelfs invloed op de dienstregeling van openbaar vervoerder Syntus.

Malik Arbaj (W&D) heeft het college onder meer gevraagd of zij bekend is met de huidige verkeersproblematiek op de kruising en of er statistieken beschikbaar zijn over verkeersincidenten sinds de aanpassing in 2018. Daarnaast wil Arbaj weten of het college signalen of klachten heeft ontvangen van bewoners en weggebruikers over de opstoppingen en de veiligheid op het kruispunt. Arbaj vraagt het college verder te onderzoeken of een terugkeer naar een tweebaansweg mogelijk is zonder dat de verkeersveiligheid in het geding komt. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan pleit Arbaj voor maatregelen zoals het aanleggen van voorsorteervakken voor verkeer dat links- of rechtsaf wil slaan. Deze aanpassingen zouden de doorstroming kunnen bevorderen en de verkeersopstoppingen verminderen. Ook vraagt Arbaj of een verbreding van de Johan van Oldenbarneveltlaan overwogen kan worden als mogelijke oplossing voor de verkeersdrukte in de omgeving.

Volgens Woerden&Democratie is het van groot belang dat de verkeersveiligheid en doorstroming in Woerden gewaarborgd blijven. Arbaj hoopt dan ook dat het college snel stappen onderneemt om de verkeersproblemen op en rond de kruising Utrechtsestraatweg – Stationsweg te verhelpen.

Klik hier voor de gestelde vragen.

Malik Arbaj,
Raadslid Woerden&Democratie