PERSBERICHT

Woerden&Democratie pleit voor aanpak verkeersdruk Rembrandtlaan na schrappen Rembrandtbrug

Nu het project voor de aanleg van de Rembrandtbrug definitief van de baan is door de oplopende kosten, vraagt de fractie van Woerden&Democratie aandacht de Rembrandtlaan. Raadslid Malik Arbaj heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders om de focus te verleggen naar de verkeersproblemen op de Rembrandtlaan.

De aanleg van de Rembrandtbrug zou oorspronkelijk 20 miljoen euro kosten, maar door stijgende grondprijzen en bouwkosten liep dit bedrag al gauw op tot 35 miljoen euro. Woerden&Democratie heeft zich altijd kritisch uitgelaten over de hoge kosten van de brug en ziet de nu gemaakte uitgaven als een verspilling van gemeenschapsgeld. De partij stelt dat dit geld beter besteed had kunnen worden aan de verkeersproblemen op de Rembrandtlaan, die al jaren zorgen voor overlast bij de bewoners van Woerden-West.

Arbaj vraagt om een beoordeling van de huidige verkeersdruk op de Rembrandtlaan gebaseerd op recente verkeerstellingen en veiligheidsgegevens. Hij wil daarnaast weten welke alternatieve oplossingen er worden overwogen om de druk op deze weg te verminderen nu de plannen voor de brug zijn geschrapt. Hierbij vraagt hij ook nadrukkelijk om de betrokkenheid van de bewoners van Woerden-West bij het vinden van een oplossing. Arbaj roept het college op om een integraal verkeersonderzoek te laten uitvoeren om structurele oplossingen voor de verkeersdruk op de Rembrandtlaan in beeld te brengen. Indien een dergelijk onderzoek al is uitgevoerd, vraagt hij of de resultaten met de gemeenteraad kunnen worden gedeeld.

Met het schrappen van de Rembrandtbrug komen er mogelijk financiële middelen vrij. Woerden&Democratie wil dat het college de raad adviseert om dit geld in te zetten voor verbeteringen aan de verkeerssituatie op de Rembrandtlaan. Daarnaast vraagt het raadslid welke maatregelen het college op korte termijn van plan is te nemen om de verkeersveiligheid op deze drukke weg te verbeteren.

Klik hier voor de gestelde vragen.

Malik Arbaj,
Raadslid Woerden&Democratie.