Tarte Tatin

Ingredienten:

  • 100 gram poedersuiker
  • 100 gram boter
  • 250 gram bloem
  • 3 gram zout
  • 2 eieren
  • 50 gram kristal suiker
  • Snuif kaneel
  • 4 Elstar appels

Bereiding

Meng de boter en poedersuiker met een snuif zout. Daarna bloem toevoegen tot een kruimeldeeg. Dan het deeg afmaken met 2 eieren.

Leg het deeg een half uur in de koelkast.

Smelt 50 gram boter, smeer hier een pan van 24 cm mee in. Strooi hierin mengsel van kristal suiker en kaneel. Schil de appels, snij ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Leg de appels in de pan met de punt naar het midden. Rol het deeg uit en snij het ruim rondom de bakpan. Leg het over de appels en stop het in als een deken. Druk de appels tenslotte voorzichtig naar beneden en maak een klein stoomgaatje in het midden.

Nu kan de pan de oven in voor een half uur op 220 graden.

Taart laten afkoelen en serveren met een bolletje ijs.