PERSBERICHT
WOB verzoek ontslag wethouder Bolderdijk
Op 18 januari jl heeft de fractie van Woerden&Democratie een verzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) gedaan bij de gemeente Woerden. Daarbij heeft de fractie alle interne collegestukken opgevraagd die betrekking hebben op het aftreden van wethouder Arthur Bolderdijk.
Het doen van een Wob-verzoek door een raadslid is een zeer zwaar middel en ongebruikelijk. Maar we zien het in de Tweede Kamer en ook in de lokale politiek steeds vaker ingezet worden. Bij andere middelen zoals schriftelijke en mondelinge vragen komt het College van b en w vaak met een eigen interpretatie van de feiten. Bij een Wob-verzoek moeten de documenten onbewerkt, zoals ze er zijn, op tafel komen.
WvD is met name geïnteresseerd naar de communicatie binnen het College over de ontslagbrief die wethouder Bolderdijk op 2 januari jl. naar de raad stuurde. Er is reden om aan te nemen dat Bolderdijk veel meer kritiek op de andere collegeleden had dan in de uiteindelijke brief naar voor kwam. Het is opmerkelijk dat de wethouder een motie van wantrouwen ruimschoots overleefde (en dus van het hoogste bestuursorgaan, de gemeenteraad mocht blijven) maar na een gesprek binnen het College, toch moest vertrekken.
Woerden&Democratie staat voor open en eerlijke politiek en wil graag weten wat er zich achter de schermen bij het vertrek van de wethouder heeft afgespeeld.
Reem Bakker
Gemeenteraadslid Woerden&Democratie
Klik hier voor de vragen aan het college.