Zomersalade met Graskaas.
Ingrediënten:
- krop sla
- 250 gram Graskaas
- 1 avocado
- Rode en gele kerstomaatjes
- 75 gram walnoten
- Lente-ui
Voor de dressing
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- 50 ml. Appelazijn
- 100 ml. Zonnebloemolie
- Zout en peper
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de dressing behalve de olie. Deze klop je er als laatste in een dun straaltje doorheen met een garde, zodat een lobbige dressing ontstaat.
Leg op de borden gewassen blaadjes kropsla en verspreid hier overheen blokjes avocado, blokjes kaas, gehalveerde kerstomaatjes en wat verbrokkelde walnoten. Schenk er de dressing overheen en je hebt een heerlijke en gezonde zomersalade.
Serveer met knapperig stokbrood en drink er een fris witte wijn bij, mijn voorkeur een Pinot Blanc uit de Elzas.
Eet smakelijk.
(Dit is een recept van Connie Derks)