PERSBERICHT

Kort na het aftreden van wethouder Bolderdijk (vanwege het Oostdamdebat in de gemeenteraad van Woerden) heeft Woerden&Democratie bij de gemeente een verzoek ingediend op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (WOB). Nadat de wethouder een motie van wantrouwen ruimschoots overleefde, bleek hij plots ziek en diende hij op 2 januari jl. zijn ontslag in.
In zijn ontslagbrief aan college en raad schreef Bolderdijk teleurgesteld te zijn in een deel van het college. Die opmerking voedt de speculatie dat er achter de schermen meer aan de hand was dan in de openbaarheid gedeeld wordt. Dit was reden voor de fractie van Woerden&Democratie om middels een Wob-verzoek meer informatie in te winnen. Na twee maal uitstel van de reactie termijn van de gemeente, heeft de fractie de stukken dan toch ontvangen.
Van de aangeleverde informatie worden wij echter niet veel wijzer. De stukken geven een interessante inkijk achter de schermen van het college maar veel blijft onduidelijk. Zo blijkt nergens uit dat de wethouder ziek was of zelf het initiatief heeft genomen om binnen het college het oostdamdebat te evalueren. Ook heeft het er alle schijn van dat de wethouder door andere collegeleden een pootje is gelicht. Woerden&Democratie vindt dat het klaar moet zijn met de achterkamertjespolitiek binnen de gemeente Woerden en heeft daarom aanvullende schriftelijke vragen gesteld om zodoende meer duidelijkheid te verkrijgen over wie het initiatief heeft genomen voor het aftreden van de wethouder?

 

Contactpersoon: Reem Bakker, Woerden&Democratie. Tel. 06 16646726